Sport

Nadal már a legjobb nyolcban

A spanyol világelső a cseh Radek Stepaneket győzte le a londoni teniszpályás tenisztorna nyolcaddöntőjében.

A Queens Club gyepén Rafael Nadal igen magabiztos volt az első szettben, kétszer is brékelte riválisát, így 6:3-al húzta be a játszmát. A második felvonásban is sikerült elvennie ellenfele szervajátékát, és már 5:3-ra vezetett, amikor nem elég, hogy két mérkőzéslabdát sem tudott kihasználni, két kettőshibával elvesztette saját adogatását.

Az ettől felbátorodó Stepaneknek sem kellett több, és Nadal hibáiból élve behúzta a második játszmát, a döntő szettben azonban csak momentumai voltak, Nadal 6:1-el tudta le az etapot. A spanyolra Jo-Wilfred Tsonga vár a legjobb nyolc között.

A második helyen kiemelt Andy Murraynek eleinte meggyűlt a baja Janko Tipsareviccsel, a brit végül két szettben legyőzte a szerbet. A mérkőzés esőszünet miatt állt egy darabig.

A tornán harmadik helyen rangsorolt Andy Roddick is ott lesz a negyeddöntőben, ő a dél-afrikai Kevin Andersont verte 6:4, 6:4-re. Ellenfele a hetedik helyen kiemelt spanyol, Fernando Verdasco lesz, aki az argentin David Nalbandiant búcsúztatta.

Eredmények – nyolcaddöntő
Anderson (dél-afrikai) – Roddick (amerikai, 3.) 4:6, 4:6
Verdasco (spanyol, 7.) – Nalbandian (argentin, 9.) 7:5, 6:1
Mannarino (francia) – Del Potro (argentin, 12.) 7:6 (7-3), 7:6 (9-7)
Tipsarevic (szerb, 14.) – Murray (brit, 2.) 4:6, 6:7 (3-7)
Llodra (francia, 10.) – Tsonga (francia, 5.) 3:4-nél Llodra feladta
Nadal (spanyol, 1.) – Stepanek (cseh) 6:3, 5:7, 6:1

Mindeközben a németországi Halléban is zajlanak az események, szerdán kialakult a nyolcaddöntő mezőnye, miután a címvédő Lleyton Hewitt mellett Gael Monfils, Florian Mayer és Philipp Kohlschreiber is továbbjutott – utóbbi a hetedik helyen kiemelt Alekszand Dolgopolovot ejtette ki.

Eredmények – nyolcaddöntő:
Monfils (francia, 3.) – Dodig (horvát) 6:2, 6:3
Mayer (német, 6.) – Lu (tajvani) 7:6 (7-4), 3:6, 6:4
Kohlschreiber (német) – Dolgopolov (ukrán, 7.) 6:3, 7:6 (7-5)
Hewitt (ausztrál) – Seppi (olasz) 6:4, 6:4
A negyeddöntőben: Hewitt-Kohlschreiber, Monfils-Mayer, Raonic (kanadai, 8.)-Petzschner (német), Troicki (szerb, 5.)-Berdych (cseh, 2.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik