Sport

Győzelmével egyenlített a Boston

A Boston Bruins magyar idő szerint csütörtök hajnalban hazai pályán 4-0-ra győzte le a Vancouver Canucks csapatát az NHL nagydöntőjében.

A legfőbb kérdés az volt, hogy az előző mérkőzés formáját át tudja-e menteni a Bruins, illetve a Canucks oldalán ki tudták-e heverni a bekapott 8 gólt. A válasz nem is sokat váratott magára, a bostoni támadók rögtön célba vették Luongo kapuját. Sőt az első találat is megszületett a nyitó harmadban Rich Peverly lövése után.

A második játékrészben is folytatódott Luongo rémálma, Michael Ryder távoli bombája után hallhatta a kürtszót, és ezzel már 2-0-ra vezetett a Bruins. Akárcsak az előző találkozón, úgy most is harcolt a Vancouver, rengeteg lövéssel próbálkoztak, de semmi sem jött össze nekik. Tim Thomas bravúrosan védett, és a legnagyobb vendég ziccereket is megfogta. Ami nem sikerült a Canucks-nak, az összejött hazai oldalon, Brad Marchand háromra növelte a különbséget.

A záró harmadra is kinyílt a gólzsák, Peverly második találatát szerezte, azonban nem voltak egyértelműek a körülmények, de a videóbíró megadta a gólt. Luongo ekkor már négyszer kapitulált, a két mérkőzés alatt pedig összesen 12-szer. Nem volt meglepetés, hogy a kapus lekorcsolyázott a kispadra, és Cory Schneider váltotta őt. Irónikus, hogy a cserekapus 100 százalékosan védett, kilencből kilencszer hárítani tudott.

A finálé ötödik mérkőzését pénteken rendezik, Vancouverben.

NHL, nagydöntő, 4. mérkőzés
Boston Bruins – Vancouver Canucks 4-0
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik