Sport

Szolnok: a hegemónia megőrzése a cél

A Szolnoki Olaj férfi kosárlabdacsapata az elmúlt szezonban minden lehetséges hazai címet elhódított, sőt, kilenc év után, egyedüli magyar férfi csapatként a nemzetközi porondon is helytállt.

A Pór Péter vezette Szolnok az alapszakasz-győzelem után egy végletekig kiélezett és roppant színvonalas ötmérkőzéses döntőben múlta felül az Albacompot és lett ezzel története során harmadszor is bajnok. Az aranyérmet megelőzte egy Magyar Kupa-elsőség, szintén a fehérváriak legyőzése után.

A remek szezonra az EuroChallenge sorozatban aratott öt győzelem tette fel – előzetesen – a koronát. Ezek után nem meglepő, hogy az elvárások a következő szezonra tovább nőnek a Tisza-parti városban. Az elmúlt évekről és a jövőbeni tervekről a klub elnöke, dr. Nyerges Zsolt beszélt a csapat weboldalán:

„1997-ben új fejezetet nyitottunk a szolnoki kosárlabda és a klub történetében. Azóta folyamatosan építkezünk és igyekszünk megfelelni az elvárásoknak. Csapatunk egybeforrt a várossal és a közönséggel, mely a legjobb az országban. Nélkülük nem lenne értelme kosárlabdát csinálni. Pedig nagyon nehéz gazdasági körülmények között próbáljuk évről-évre működtetni a klubot.”

A tavalyi kiváló szereplés megőrzéséhez még az eddiginél is erősebb keretre van szükség. A szakmai munkáért továbbra is a Pór Péter, Dragan Aleksic kettős felel majd. A kulcsjátékosok közül Báder Márton, Fodor Márton, Horváth Ákos, Obie Trotter és Trepák Zoltán a jövőben is Szolnokon folytatja. Trotter kapcsán említést érdemel még, hogy a napokban megkaphatja a magyar állampolgárságot. Az alapemberek mellé további három, jó képességű külföldi kosaras leigazolását tervezik, valamint tárgyalnak a lejárt szerződésű Grebenár Péterrel, Ivory Clarkkal és Vejko Budimirrel is.

Ahogy Nyerges klubelnök fogalmazott: „Dolgozunk a csapat további megerősítésén, mert a hazai porondon meg akarjuk védeni címeinket, a nemzetközi kupában pedig még tovább szeretnénk lépni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik