Sport

A Dallas győzelmével ismét döntetlen a párharc állása

A Miami Heat dallasi vendégjátéka ismét feszültre sikeredett, mivel az utolsó másodpercekben nyerte meg a meccset a Mavericks, és ezzel 2-2-re mentette a párharcot.

Az észak-amerikai profi kosárlabda bajnokság nagydöntőjének negyedik, magyar idő szerint szerda hajnali mérkőzése hozta a megszokott izgalmakat. A negyedek során 15-ször alakult ki döntetlen állás, és 12 alkalommal fordítottak ponthátrányból a csapatok.

Az influenzás tünetekkel küszködő Nowitzki vezére tudott maradni csapatának, és társai közül így is ő szerezte a legtöbb pontot, 21-et. Mellette Jason Terry volt a legeredményesebb, és a kettejük játéka kellett ahhoz, hogy a végjáték úgy alakuljon, ahogy. 82-81-es Mavs vezetésnél már csak fél perc volt hátra, Nowitzki pörgette le a másodperceket, majd betört a palánk alá, és értékesítette a ziccert. Az állás 84-81-re változott. Dwyane Wade 9 másodperccel a mérkőzés vége előtt még szépíteni tudott, de ekkor jött Terry és két büntetője, amikkel a Dallas kialakította a 86-83-as végeredményt.

A találkozó összefoglalója:

A vendég Heat a mérkőzés során egyszer 9 ponttal is vezetett, ám a Mavs sokadjára is bizonyította, hogy nem szabad őket leírni, még vesztett állásban sem. A Miami húzóemberei közül Wade és Bosh tartotta magát az elvárt szinthez, ketten együtt 56 pontot pakoltak fel az eredményjelzőre, a trió harmadik tagja, LeBron James, viszont szörnyű formában játszott, alig lehetett észrevenni a parketten: 14 dobásból mindössze 6 pontot hozott össze, két büntetője mellé.

A párharc következő mérkőzésére csütörtökön Dallasban került sor, utoljára, ugyanis a találkozót követően a csapatok ismét visszaköltöznek Miamiba.

NBA, nagydöntő, 4. mérkőzés
Dallas Mavericks – Miami Heat 86-83
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik