Sport

Egy év kell a Pécs 2010 rendbetételéhez

Iván Imre Krisztián

2011. 06. 07. 14:38

Iványi Dalma csapatkapitány szerint határidőre teljesíteni fogják a kifizetéseket a női kosárlabdaklubnál. Quigleyt honosítják.

Nagyjából egy év kell a nehéz anyagi helyzetbe került Pécs 2010 női kosárlabdaklub rendbe tételéhez – mondta el Iványi Dalma sajtótájékoztatón. A világklasszis irányító közölte, hogy folyamatban van többségi tulajdonossá válása a Sport Marketing Management 2007 Kft-ben, amely az együttest működtető kft-ben 50 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik.

“Már megvan a jelölt a Pécsi Női Kosárlabda Kft. ügyvezetői posztjára, és felvettük a kapcsolatot a játékosügynökökkel a kifizetések miatt, amelyeket határidőre teljesíteni fogunk – jelentette be a több mint százszoros válogatott kosaras. – A játékosok, alkalmazottak és beszállítók felé a fennálló lejárt, illetve le nem járt kötelezettség mintegy 160 millió forint, ezen felül a PNK Kft-t 29 milliós jelzáloghitel kötelezettsége is terheli.”

Iványi Dalma hozzátette: bízik benne, hogy a következő idényben is a csapatot erősíti majd az amerikai Kelsey Griffin és Alexandria Quigley, utóbbinak egyébként elkezdődött a honosítása.

A pécsieknek szerdáig kell bemutatniuk a nemzetközi szerepléshez a banki garanciákat a magyar szövetségnél (MKOSZ), de a klub a határidő kitolását szeretné elérni. Ezzel kapcsolatban Sterbenz Tamás, az MKOSZ főtitkára arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az MKOSZ-nek a héten le kell adnia a szükséges papírokat az európai szövetségnél.

Múlt héten a pécsi városvezetés elfogadta Iványi Dalma felajánlását, így mégis kész együttműködni a női kosárlabdaklub résztulajdonosával. A játékos felvetette, hogy többségi tulajdonosa lesz az SMM Kft-nek.

Korábban Páva Zsolt polgármester kijelentette, hogy a 49,24 százalékban tulajdonos önkormányzat semmilyen formában nem kíván együtt dolgozni az SMM Kft-vel, és az a célja, hogy új csapatot építsen fel teljesen új alapokon, új koncepcióval és új személyekkel.

“Mindössze három feltételt kértem Iványi Dalmától, amelyekkel ő maga is egyetértett – írta akkor nyílt levelében Páva Zsolt. – Az új tulajdonosi struktúrával rendelkező Pécsi Női Kosárlabda Kft-nek teljesen új ügyvezetéssel kell működnie. A közpénzek útját és felhasználásának módját a lehető legszigorúbban ellenőrizni fogjuk. Mindezek mellett pedig alapos gazdasági átvilágítást is kezdeményezünk.”

Az együttest működtető PNK Kft-nek több mint tíz éve Rózsa Gábor az ügyvezetője.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.