Sport

Bulgária a következő akadály női kosarasaink előtt

Az eddig hibátlanul teljesítő magyar női kosárlabda-válogatott ma 18 órától utolsó mérkőzésén lép pályára Eb-pótselejtezős csoportjában.

Székely Norbert együttese eddig megverte Hollandiát, Finnországot és Ukrajnát is. Ha a magyar hölgyek győznek ma este Sopronban, akkor a másik csoport győztesével játszanak majd egy oda-visszavágós párharcot a június 18-án kezdődő lengyelországi kontinenstornáért.

A mai rivális Bulgária kétszer lépett parkettra a selejtezőben: első meccsükön vereséget szenvedtek Finnország ellen, majd diadalmaskodtak az ukránok felett.

A magyar-bolgár párharcokban eddig a mieink jobban állnak. 16 találkozóból 9-szer a magyarok, míg 7-szer a bolgárok hagyhatták el boldogabban a játékteret. Legutóbb 2010. augusztus. 20-án „randevúztak” a csapatok, akkor a bolgárok 78-71-re diadalmaskodtak Székely Norbert tanítványai ellen. A legutolsó magyar győzelemhez 2007 szeptemberéig kell visszamenni, amikor Magyarország 56-47-es arányban bizonyult jobbnak ellenfelénél. A legnagyobb különbségű magyar diadal 2006 őszén született meg, 90-58-ra vertük meg a ma esti ellenfelünket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik