Sport

A Boston kiütötte a Vancouvert és szépített

Az NHL nagydöntőjének harmadik mérkőzésén fantasztikus játékkal, a Boston Bruins 8-1-re legyőzte a vendég Canucks-ot.

Amennyire döntő fölényt jelentett a Vancouver számára a hazai pálya az előző két mérkőzésen, most ugyanez igaz volt a Boston számára is. Igaz, az első játékrész nem hozott gólt, de nem lehet azt mondani, hogy tapogatóztak a felek. Helyzet helyzetet követett mindkét kapu előtt, és Canucks-fölény mutatkozott a támadások vezetésében. A második harmadra azonban úgy érkezett jégre a Bruins, hogy megmutatják, mire képesek hazai pályán. Ekkor kezdődött el a hihetetlen széria.

11 másodperc telt el a harmadból, és Anrew Ference máris betalált, négy perccel később pedig, Mark Recchi emberelőnyös találatát ünnepelhették a TD Gardenben. A Bruins nemcsak akkor tudott gólt szerezni, ha többen voltak a jégen, akkor is, ha kevesebben. Bred Marchand szedett össze egy elvesztett pakkot, és emberhátrányban vette be Thomas kapuját, később pedig David Krejci is feliratkozott a gólszerzők közé.

Az utolsó játékrészt ott folytatta a bostoni alakulat, ahol abbahagyták az előzőt. Daniel Paille góljával már 5-0 szerepelt az eredményjelzőn. A Vancouvernek összejött a szépítés Jannik Hansen révén, igaz, ez csak szépségtapasz volt, mivel az utolsó három percben Recchi, Chris Kelly és Michael Ryder tovább növelte a bostoni előnyt, míg be nem állították a végeredményt, a 8-1-et.

A találkozó összefoglalója:

A hétgólos győzelem a legnagyobb különbségű siker 1996 óta, amikor a Colorado szintén 8-1-re győzte le a Florida együttesét a finálé 2. mérkőzésén. Ennél nagyobb különbséget csak a Pittsburgh tudott elérni, az 1991-es nagydöntőben 8-0-ra győzték le a Minnesotát.

A párharc negyedik mérkőzését szerdán rendezik meg, Bostonban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik