Sport

Váratlanul menesztették Kásás Zoltánt

A Szeged-Beton vízilabdacsapatának vezetősége nem hosszabbítja meg a vezetőedző, Kásás Zoltán szerződését. Az érintett egyelőre nem nyilatkozik.

Minden jel arra mutatott, hogy jövőre is Kásás Zoltán irányítja majd a szegedi bronzérmes vízilabdacsapatot.

Sőt, erősítésekbe is kezdtett az együttes – ahogyan arról mi is írtunk. Ehhez képest a delmagyar.hu portál számára a klub a következő közleményt juttatta el:

„A Szeged Beton Vízilabda Egylet vezetése a szponzori körrel egyeztetve azt a döntést hozta, hogy a vízilabdacsapat szakmai vezetésén változtatni kell. Több alternatíva megvizsgálása és megfontolása után úgy határoztunk, hogy miután Kásás Zoltán vezetőedző szerződése lejárt, a következő évadra nem vele kötünk megállapodást. Hangsúlyozni kívánjuk, hogy Kásás Zoltánt ma is a vízilabdavilág egyik legjobb edzőjének tartjuk, korábbi, valamint nálunk elért eredményei magukért beszélnek, és csak köszönet jár Szegeden végzett munkájáért.

Mégis úgy gondoljuk, hogy a csapat és az edző kapcsolatát meg kell újítani, frissíteni a még nagyobb eredmények érdekében. Miután nem konkrét személlyel történő cserében gondolkoztunk, hanem a változtatás szándékában határoztunk, a következő évad edzőjét még nem választottuk ki. Ez a következő hetek feladata lesz.”

A lap elérte az Olaszországban szabadságát töltő szakembert, aki azt mondta, a következő héten nyilatkozik az ügyben. Kiss Csabát, a csapat egyik játékosát megdöbbentette a hír, szerinte a kiváló szakember nagyon sokat tett a szegedi pólóért.

A Szeged – ahogyan tavaly is – a Honvéd legyőzésével bronzérmet szerzett a bajnokságban. Három éve megnyerte a LEN Kupát is Kásás Zoltán irányításával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik