Sport

Dallasban nyert, és 2-1-re vezet a Miami

A Heat nagy hajrával nyert a Mavericks vendégeként az NBA 65. döntőjének harmadik mérkőzésén, ezzel 2-1-re vezet a négy sikerig tartó párharcban.

A 2006-os finálé “újrajátszásában” a keddi nyitányt a Miami nyerte, majd csütörtökön az első bajnoki címére hajtó Dallas óriási hajrával győzött Floridában, és 1-1-gyel utazott haza a folytatásra.

LeBron James és Dwyane Wade kosarai már a találkozó elején jelezték, hogy a Heat nem azért utazott Dallasba, hogy a Mavs sikeréhez asszisztáljon. Ez olyannyira igaz, hogy az első negyed végén már 7 pontos különbséget harcolt ki a vendég Miami. Három tized másodperccel az első negyed vége előtt például Chalmers triplája hullott a gyűrűbe, a dobást a félpálya közepéről engedett el.

A második játékrésztől a Mavs már csak futott az eredmény után, a Heat hol 9, hol 15 pontos különbségen tartotta a hazaiakat. Az utolsó negyedben a Mavericks mindent kikosarazott magából, 7 pontos hátrányból zárkóztak fel 86-86-ra, ám ekkor már csak másfél perc volt hátra. Mindez addig volt elég, amíg a labda Chris Bosh kezébe nem került. A Miami kicsit halványan játszó egyese higgadtan dobta be a duplát, ezzel ismét a Heat vezetett 88-86-ra.

Az utolsó másodpercben Nowitzki próbálta egalizálni az eredményt: Udonis Haslemmel a nyakán indította el a dobást, de a kísérlet a gyűrűről a mezőnybe pattant. Maradt a 88-86, és ezzel a párharc állása 2-1-re változott a Heat javára. Érdekesség, hogy a nagydöntők történetében, 1985 óta, mióta a finálé a 2-3-2-es mérkőzésrendet követi, tizenegyszer fordult elő, hogy az a csapat, aki 1-1 után 2-1-re vezette a párharcot, megnyerte a finálét.

A találkozó képei:

A párharc negyedik mérkőzését kedden, Dallasban rendezik.

Eredmény, döntő, 3. mérkőzés:
Dallas Mavericks-Miami Heat 86-88 (22-29, 20-18, 22-20, 22-21)
A legjobb dobók: Nowitzki 34, Terry 16, Marion 10, illetve Wade 29, Bosh 18, James 17, Chalmers 12
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-1 a Miami javára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik