Sport

Heten elhagyják a bajnok Eger pólócsapatát

A korábbinál szűkebb költségvetéssel vág neki az új szezonnak a ZF-Eger bajnoki címvédő férfi vízilabdacsapata.

Bárány Attila, a ZF Eger ügyvezető elnöke egy hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy a 2011-12-es idényben 15-20 százalékkal kevesebb pénzből kell dolgozniuk, az viszont megnyugtató – tette hozzá -, hogy mögöttük áll a ZF Hungária Kft. és a város önkormányzata.

A volt válogatott centerből lett klubvezető a végleges keretet ismertetve előrebocsátotta, hogy az együttest továbbra is a Gerendás György, Tóth Kálmán edzőpáros irányítja. Távozott ugyanakkor Egerből az olimpiai bajnok Kis Gábor, a vállsérüléssel bajlódó kanadai Aaron Feltham, az új kihívásokra vágyó Hegedüs Gábor, továbbá Nébald Olivér, Nikolaosz Kotszidisz, Petrovai Márton és Sántavy Máté.

Egerbe igazolt viszont a Honvédból Bátori Bence, Pécsről Bisztritsányi Dávid és a japán válogatott Naganuma Acusi, Szolnokról Mezei Tamás és a holland válogatott Wiwo Geritse. Szlovák bajnokként visszatért Egerbe a Kosicéből a balkezes szélső, Chilkó Márton.

Gerendás György a célokról elmondta, csalódás lenne, ha a csapat nem jutna be a döntőbe: “Látni kell azonban az objektív helyzetet, hogy a mögöttünk hagyott idényben azért tudtunk kiemelkedni, mert plusz anyagi forrásaink voltak. A következő szezonra az 1-3. helyezés a realitás. Erősödnek a riválisok is, úgy gondolom, erős bajnokság lesz. Olyan csapatunk lesz, amely nemcsak a bajnokságban, hanem a különböző kupákban is sikeresen szerepelhet. Bízom benne, hogy szerethető és jó együttes jött össze. A címvédés a célunk. Továbbra is számítunk a helyi utánpótlás legjobbjaira, akik kiegészíthetik a jelenlegi 16-os keretet.” – mondta Gerendás.

A bajnokcsapat 2011/2012-es játékoskerete:
Kapusok: Szécsi Zoltán, Bisztritsányi Dávid
Mezőnyjátékosok: Biros Péter, Hosnyánszky Norbert, Varga II. Zsolt, Binder Szabolcs, Kevin Graham, Kovács Gábor, Bundschuh Erik, Takács János, Jakab Damján, Bátori Bence, Mezei Tamás, Wiwo Geritse, Chilkó Márton, Naganuma Acusi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik