Sport

A Partizan Beogradé az Euroliga

A három magyar olimpiai bajnokkal felálló, címvédő olasz Pro Recco négy góllal kikapott a szerb Partizan Beogradtól a férfi vízilabda Euroliga fináléjában.

A vízilabda Euroliga döntőjét a Benedek Tibor csapatkapitány mellett Kásás Tamást és Madaras Norbertet is felvonultató Pro Recco kezdte jobban, a vezetőgólt Madaras lőtte. A szerb válogatottal gyakorlatilag azonos belgrádi alakulat azonban  fordított 2-1-re.

A felek 4-4-ig tartották egymással a lépést, akkor azonban az erőteljesebbnek tűnő szerbek háromszor is mattolták a reccói kapust. A nagyszünet előtt magyar segédlettel jött vissza a meccsbe a talján együttes: Benedek passzából Madaras lőtt messziről nagy gólt (7-5).

A harmadik negyed nyitányaként Kásás-Benedek-Madaras-szerb kapu volt a labda útja (7-6). A többiek azonban nemigen tudtak felnőni a magyarokhoz, a szerbek pedig két újabb góllal válaszoltak, s máris 9-6 lett a javukra.

A tetemesre hízott hátrány miatt az utolsó negyedben mindent egy lapra feltéve rohamozott a Pro Recco – vesztükre. Miközben az olasz csapat szinte minden helyzetét elrontotta, a belgrádiak alig hibáztak, végül 11-7-re nyertek.

Partizan Beograd (szerb) -Pro Recco (olasz) 11-7 (2-1, 5-4, 2-1, 2-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik