Sport

Michelisz betartotta ígéretét, 2. lett a Hungaroringen

A túraautó világbajnokság mogyoródi első futamán, hatalmas nézősereg előtt Michelisz Norbert 2. helyre hozta be a BMW-t.

Michelisz Norbert a hazai versenyhétvégének úgy látott neki, hogy szeretett volna egy dobogós hellyel örömet okozni a Hungaroringre kilátogató tömegnek. Ez már rögtön az első futamon sikerült, az 5. helyről rajtoló magyar pilóta második lett.

A rajt után az élről többen kilökték egymást, a harcos Michelisz az ötödikről egy csapásra feljött a második helyre, a Hungaroring népe felállva ünnepelt.

A Zengő Dension Team magyar pilótája az élről induló Alain Menu-t üldözte és két kör alatt utol is érte a bivalyerős Chevrolet-t. Az már nyolc körrel a vége előtt látszott, hogy ha nem történik baj, Michelisz minimum második lesz, a többiek jelentős távolságból követték őket.

A magyar versenyző megtáltosodott a hazai szurkolósereg előtt, és folyamatosan nyomás alatt tartotta svájci ellenfelét. A helyzet nem változott, hajrát a mezőny előtt jelentős előnnyel autózó Menu-Michelisz páros kezdte az élről.

A harmadik helyért Tarquini (Seat), Villa (BMW), és a két chevrolet-s menő, Yvan Müler és a pontversenyt vezető Robert Huff hadakozott.

Az utolsó körben Villa előbb erőszakosan megelőzte Tarquinit, aztán hatalmas csata kezdődött a dobogóért. A célba Menu mögött Michelisz Norbert ért be másodikként hatalmas ováció közepette, Villa pedig bejött harmadikként.

“Óriási élmény volt számomra így versenyezni, a szerelők az elején valamiért idegesek voltak, de nem volt semmi baj az autóval” – nyilatkozta Michelisz a futam után.

 

Túrautó vb, Hungaroring
1. futam, eredmény:
1. Alain Menu (svájci, Chevrolet) 23:45874 perc
2. Michelisz Norbert (magyar, BMW) 1.047 mp hátrány
3. Javier Villa (spanyol, BMW) 17.383 mp hátrány

Ajánlott videó

Olvasói sztorik