Sport

Erdei Zsolt megreggelizte Mitchellt

Erdei Zsolt technikai KO-val legyőzte az amerikai Byron Mitchellt a magyar idő szerint vasárnap hajnalban Atlantic Cityben rendezett profi ökölvívógálán.

A 10 menetesre tervezett félnehézsúlyú összecsapást a hatodik menetben zárta le a 37 éves magyar bokszoló, aki így 33. mérkőzése után is veretlen a profik között.

Az első menetben a korábban félnehéz- és cirkálósúlyban is világbajnok magyar felmérte Mitchellt, aztán az utolsó másodpercekben szépen sorozta meg ellenfelét. A második és a harmadik három percben is aktívabbnak tűnt Erdei, bár balegyenesei nem ültek úgy, ahogy szoktak, ám szép kombinációkkal rendre tisztán találta fejen a csak szórványos ellentámadásokkal próbálkozó amerikait.

A negyedikben aztán előkerült Madár félelmetes balegyenese. Mitchell fokozatosan fáradt, s többször úgy tűnt, komoly bajban van. Az ötödik periódusban a korábbi nagyközépsúlyú világbajnok csak a túlélésre ment, ám érezhető volt, hogy nem sokáig áll már a lábán, a felpörgött Erdei ütései záporoztak rá, Mitchell a gongszó után bizonytalanul ment a sarokba.

Madár a hatodik menetre láthatóan úgy ment ki, hogy lezárja a meccset, az erejével elkészült Mitchell védekezését teljesen lebontotta, s az amerikai már az első percben a padlózott. A mérkőzésvezető a számolás után továbbengedte a küzdelmet, egy perccel később azonban beszüntette az egyoldalú csatát, Mitchell megrogyott, és hiába állt fel, csak tántorgott.

Erdei Zsoltnak ez a második mérkőzése volt azóta, hogy 3+2 mérkőzésre szóló szerződést kötött a világ egyik leghíresebb promóterével, Lou DiBellával tavaly nyáron. Tavaly novemberben a kenyai Samson Onyangót győzte le egyhangú pontozással.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik