Sport

Burrows villámgóljával nyert a Vancouver

A Vancouver Canucks 3-2-re győzte le a Boston Bruinst az észak-amerikai profi jégkorong liga nagydöntőjének második mérkőzésén. Az állás ezzel már 2-0 a Canucks javára.

 

Ott folytatták a csapatok a mérkőzést, ahol az előzőt abbahagyták. Kemény letámadások és gyors akciók jellemezték az első harmadot, és a hazai Canucks nem akart semmit a véletlenre bízni: már a nyitó harmadban betaláltak Alexandre Burrows emberelőnyös gólja révén. A Bruins talán ekkor döbbent rá, hogy ez a meccs is elmehet, így a siker reményében rákapcsoltak. Ennek meg is lett az eredménye a második harmadban: előbb Milan Lucic, majd emberelőnyből Mark Recchi vette be Luongo kapuját. Ez a találat volt a Boston hatodik emberelőnyös gólja a playoff során. Recchi nem mellesleg ezzel történelmet írt, ugyanis 43 évesen ő lett a nagydöntők legidősebb gólszerzője.

A Canucks nem akart asszisztálni az ünnepléshez, az utolsó játékrészben ki is egyenlítettek: Daniel Sedin küldte a pakkot Thomas mögé. Hátra volt még több mint tíz és fél perc, de újabb gól egyik oldalon sem született, a csapatok készülhettek a hosszabbításra.

Aki a szünetben kiment a büfébe, és nem ért vissza időben a ráadás kezdésére, az lemaradt a győztes találatról. A középkezdés után 11 másodperc telt el, és a pakk máris a bostoni kapuban volt. Ismét Burrows kapott főszerepet, egy védővel a nyakán indult meg Thomas felé, majd miután elfektette őt, megkerülte a kaput és okosan lőtt a gólvonal mögé. A nagydöntők történetében ez volt a második leggyorsabb hosszabbításos találat, 25 évvel ezelőtt a Montreal Canadiens játékosa, Brian Skrudland lőtt gólt 9 másodperc után.

A finálé harmadik mérkőzésére magyar idő szerint kedden hajnalban kerül sor, immár Bostonban.

Eredmény – NHL, nagydöntő, 2. mérkőzés:

Vancouver Canucks – Boston Bruins 3-2 – hosszabbítás után

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-0 a Vancouver javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik