Sport

Vesztett meccset nyert meg a Dallas Miamiban

A Dallas Mavericks hihetetlen hajrát produkálva saját otthonában győzte le a Miami Heat-et, az észak-amerikai profi kosárlabda bajnokság nagydöntőjének második mérkőzésén.

Pedig nem ezt a befejezést lehetett jósolni a mérkőzés képe alapján. Igaz, hogy az első két negyed döntetlennel zárult, mégis úgy tűnt, hogy a Heat begyűjti második győzelmét is a párharc során: remek akciókkal, és látványos zsákolásokkal örvendeztették meg szurkolóikat. A Dallas óvatos, nem feltűnő játékával azonban tudta tartani a lépést.

Úgy tűnt az utolsó negyed hozza meg a döntést, melyik taktika válik be. Az agresszív, és látványos játék, vagy az egyszerű, de eredményes. Hét perccel a mérkőzés vége előtt, úgy látszott, a kérdés eldőlt. Wade triplája után a floridai nézők megnyugodhattak, mert az eredményjelző 15 pontos hazai vezetést mutatott.

Ám ekkor jött Dirk Nowitzki – akinek az első mérkőzésen bal kezének középső ujjában elszakadt egy ínszalag – és Jason Terry segítségével megkezdte a felzárkózást. Olyan jól sikerült, hogy fél perccel a zárás előtt 93-90-re vezetett a vendég Mavs. Mario Chalmers hármasával, egyenlített a Heat, és ekkor már fél perc sem volt hátra. A sérülten is remek teljesítményt nyújtó Nowitzki 3 másodperccel a meccs vége előtt bedobta a mindent eldöntő duplát, amivel sokkolta a csarnok közönségét. 95-93-ra nyert a Mavericks, a Miami otthonában, ezzel 1-1-re alakítva a párharc állását.

A finálé harmadik mérkőzését vasárnap rendezik, immár Dallasban.

NBA, nagydöntő, 2. mérkőzés
Miami Heat – Dallas Mavericks 93-95
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik