Sport

Zubai Szabolcs hosszabbított Szegeden

Újabb kétéves megállapodást kötött a Pick-Szeged férfi kézilabdacsapatával a válogatott beállós, így 2013-ig a kétszeres bajnok játékosa marad.

Zubai Szabolcs 2009 telén igazolt a Pick-Szeged csapatába. Gyorsan a közönség egyik kedvencévé vált csupaszív játékával. Idén 111 gólt szerzett az együttesben. A Bajnokok Ligájában 34-szer volt eredményes, a Budapest Bank-ligában 77-szer.

Döntő érdemeket szerzett a magyar válogatott világbajnokságon elért hetedik helyezésében, Zubai a válogatott egyik legjobbja volt. Mocsai Lajos szövetségi kapitány Eb-selejtezőre készülő keretébe is meghívást kapott.

“Mindenképpen fontos volt számomra, hogy Bajnokok Ligájában, itthon, Magyarországon játsszam, abban a csapatban, amelyben jól érzem magam, ráadásul olyan közegben, ahol a bárataim is kézilabdáznak” – nyilatkozta Zubai. “A mai világban fontos az a stabil háttér is, amellyel jelenleg a Pick-Szeged rendelkezik. Amit a vezetők ígérnek, azt megkapjuk, így egzisztenciális szempontból is fontos, hogy egy ilyen csapatban szerepljek tovább, ahol szeretnék még szép eredményeket elérni” – fejezte be rövid értékelését a beállós.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik