Sport

Kemény Dénes hét pólóst jelölt Prima Primissima-díjra

A díj 2006. évi kitüntetettje élt a jelölési jogával és hét olyan vízilabdáót jelölt a rangos díjra, akik háromszor nyertek olimpiát.

“Bátorkodtam többes jelöléssel élni: az összes olyan háromszoros olimpiai bajnokot jelöltem, akit lehetett” – nyilatkozta a férfiválogatott szövetségi kapitánya a nemzeti együttes honlapjának, a www.vlv.hu-nak. – Gyarmati Dezső bácsit nem lehetett, mert egy-két éve jelölt volt, “prima” lett, és így öt éven belül nem jelölhető ismét.”

A sportág nemzetközi Hírességek Csarnokába is beválasztott szakvezető Benedek Tibort, Biros Pétert, Kásás Tamást, Kiss Gergelyt, Molnár Tamást, Szécsi Zoltánt, valamint Kárpáti Györgyöt jelölte meg.

“Bízom benne, hogy legalább egyikük bekerül a legjobb háromba, amelyből a rendezvény napján egy újabb kuratórium fogja megválasztani a Prima Primissimát. Itt szeretném egyébként a nyilvánosság előtt megköszönni Demján Sándornak, hogy a díjat továbbra is finanszírozza. Nem árt tudni, hogy ezt nem üzleti tevékenysége keretéből teszi, hanem az adózás utáni magánvagyonából!” – mondta Kemény Dénes.

A honlap információi szerint a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége is jelölt sportolót a Prima Primissima-díjra: Benedek Tibort.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik