Sport

Nagyszabású sportközvetítési tervek a közmédiában

A jövőben jelentősen megnővekedik a sportesemények televíziós és rádiós közvetítése a közmédiában - jelentették be az MTVA sajtótájékoztatóján.

“A közmédia egyik legfontosabb területe a sport. Hónapok óta azon dolgozunk, hogy olyan eseményeket közvetíthessünk, melyeken magyar sikerek várhatók” – mondta Szabó László, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kommunikációs igazgatója a brit nagykövetségen tartott szerdai sajtótájékoztatón.

Képernyőre kerül a női kézilabda-válogatott két világbajnoki, valamint a magyar labdarúgó-válogatott San Marinó-i Eb-selejtezője, a kajakosok-kenusok belgrádi Eb-je és szegedi vb-je, a sanghaji vizes vb, valamint a Gyulai István atlétikai emlékverseny. Július 17-től minden bizonnyal ismét láthatóak lesznek a Magyar Televízióban a Monicomp Liga labdarúgó-mérkőzései, miközben a Magyar Rádió mindezeken túlmenően az ankarai ökölvívó Eb-ről és a sheffieldi vívó Eb-ről is jelentkezik.

Továbbra is jelentős az érdeklődés a hazai futballbajnokság összecsapásai iránt, ezzel kapcsolatban a kommunikációs igazgató úgy fogalmazott: még nem száz százalék, de már be lehet jelenteni, hogy a Monicomp Liga visszatér a Magyar Televízió képernyőjére.

A szerdai sajtóeseményen az MTVA új sportfőszerkesztőjét, Riskó Gézát bemutatva Szabó László azt mondta, az eddigi eredmények azt bizonyítják, hogy kinevezésével “helyes, jó és előremutató döntést hoztunk”.

Riskó Géza a tradíció fontosságát emelte ki. Megemlítette, hogy ő a Magyar Televízió sportadásain nőtt fel, már csak ezért is örül közszolgálati feladatának és annak is, hogy a londoni játékok közeledtével az olimpiai eszmét képviselheti.

A jövő évi játékok felvezetéseként magazinokat is készít az integrált sportfőszerkesztőség. Az MTV egyes csatornáján már április óta látható az Út Londonba című műsor, amely Kovács István vezetésével idén kéthetente, jövőre hetente jelentkezik. A Kossuth Rádióban július 28-tól az Irány London című műsort hallgathatják hetente az érdeklődők a Pásztory Dóra-Lantos Gábor és a Fábián László-Bera Emese páros vezetésével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik