Sport

Megállapodtak a pécsi kosárcsapat jövőjéről

Páva Zsolt polgármester elfogadta, hogy Iványi Dalma legyen a többségi tulajdonosa a klubnak.

Mint arról korábban beszámoltunk, Iványi Dalma, a Pécs 2010 csapatkapitánya nyílt levélben tudatta, hogy átveszi a klubot felerészben tulajdonló SMM Kft. üzletrészét, valamint javaslatot tett arra, hogy az önkormányzat 49 százalékban, ő maga pedig 51 százalékban tulajdonolja a kosárlabdaklubot.

Páva Zsolt polgármester délután közleményben reagált a kosaras felvetésére. “Iványi Dalma személye hiteles és elfogadható a városvezetés számára, így szívesen működünk együtt vele a Pécsi Női Kosárlabda Kft.-ben. Éppen ezért, változtatva eredeti álláspontomon, nem ragaszkodom a társaság többségi tulajdonához sem, és elfogadjuk a kérését, miszerint többségi tulajdonosa kíván lenni a cégnek” – írta a városvezető.

Hozzátette, személyes egyeztetésük során három feltételt kért Iványitól: a Pécsi Női Kosárlabda Kft.-nek teljesen új ügyvezetéssel kell működnie, a közpénzek felhasználását szigorúan ellenőrizni fogják, valamint alapos gazdasági átvilágítást kezdeményeznek.

Az egyesület jelentős tartozásokat halmozott fel az elmúlt években, így veszélybe került a klub jövője. A pécsi szurkolók hétfőn szimpátiatüntetést tartottak a Széchenyi téren.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik