Sport

A kormány támogatja a 2014-es budapesti vízilabda-Eb-t

A kormány támogatja a Magyar Vízilabda Szövetségnek a 2014. évi vízilabda Európa-bajnokság megrendezésére vonatkozó pályázatát.

Az erről szóló, Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt határozat kedden jelent meg a Magyar Közlönyben, így a döntés a közzétételét követő napon, vagyis ma (június 1.) hatályba lépett.

Ennek értelmében a kormány vállalja, hogy a Nemzeti Sportközpontok Nemzeti Úszó és Vízilabda Olimpiai Központjához tartozó Hajós Alfréd, Széchy Tamás és Császár-Komjádi Sportuszodát az olimpiai központok vagyonkezelésének feladatait ellátó sportigazgatási szerv, a Nemzeti Sportközpontok felújítja 2013. november 30-ig.

A Magyar Vízilabda Szövetség részére egymillió eurónak megfelelő összegű állami támogatást biztosít, amely az európai szövetség részére a 2014. évi vízilabda Európa-bajnokság marketingjogai 50 százalékáért fizetendő összeg fedezeteként használható fel úgy, hogy a szövetséget a keletkező nyereségből a támogatás arányában befizetési kötelezettség terheli a központi költségvetés számára.

A kormány az állami támogatás felhasználása tekintetében elszámolási kötelezettséget, a fel nem használt rész tekintetében visszafizetési kötelezettséget állapít meg, a költségvetési forrás jogszerű felhasználását a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal ellenőrzi.

A Magyar Vízilabda Szövetség sikeres pályázata nyomán Budapestnek május 13-án ítélte oda a 2014-es női és férfi Eb rendezési jogát a kontinentális szövetség, a LEN.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik