Sport

Overdose változó ascoti esélyei

A brit fogadóirodáknál Overdose a jelenlegi 35 indulóból a 9. esélyes a két hét múlva sorra kerülő rangos lóversenyen.

A magyar ló hetedik helyét hozó Temple Stakes előtt még Overdose volt a favorit a Royal Ascot június 14-i Group I-es King’s Stand Stakes futamán. A balul sikerült futás után a hatéves pej mén kikerült az esélyesek közül, bár még mindig a mezőny első felében jegyzik a vártnál lassabb “magyar ágyúgolyót”.

A tanulságos angliai bemutatkozó verseny

Az eredeti 59 induló közben 35-re csökkent, közülük az angol bukmékerek a 9. legjobbnak vélik Overdose-t. A tapasztalat az, hogy a 35 lóból végül bő tucatnyi áll majd rajthoz, így Overdose is vélhetően előrébb kerül a rangsorban.

A Haydock Parkban történteket Mikóczy Zoltánék lezárták, a hátralévő két hétre koncentrálnak, Overdose kedélyét sem törte le az, hogy mások mögött ért célba. Az viszont tény, hogy minden részletre oda kell majd figyelni a szupergyors, de érzékeny, és a bajt néha vonzó versenyló érdekében.

A Temple Stakes-en a rajtnál majdnem fellökte a későbbi győztes Sole Power, amivel helyből elvette Overdose egyik nagy fegyverét, a nagy kezdősebességet. A talaj túl kemény volt, ezért a magyar négylábú kicsit elaprózta a táv második felét, amiben közrejátszhatott az is, hogy lerúgták róla a bal hátsó patkóját. A verseny után Overdose négy új patkót kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik