Sport

Bencze Tamás hosszabbított

Megegyezett egymással a szombathelyi férfi kosárlabdaklub és Bencze Tamás, így a következő két évben is a 42 éves szakember irányítja a Falcót.

Bencze még januárban váltotta a kispadon Nikola Lazicsot, és irányításával a sárga-feketék az alapszakaszt a hetedik helyen zárták, míg a negyeddöntőben ötmeccses párharcra kényszerítették a későbbi ezüstérmes Albacompot.

„Tulajdonképpen a klub is és én is elégedettek vagyunk ezzel az elmúlt pár hónappal” – mondta a vezetőedző. “Az eredményességet nem lehet nagyon vitatni, a változtatások és újítások, amiket hoztam, szimpatikusak voltak a csapat számára. Ezért is fogalmazódhatott meg a vezetőségben, hogy folytassuk a megkezdett munkát. A két évre szóló szerződésem is a bizalom jele a klub részéről, amit igyekszem meghálálni. Mivel hosszabb távra tervezünk, az igazolásoknak is így álltunk neki.”

Ami a jövő évi játékoskeretet illeti, élő szerződése egyelőre csak Nárai Bencének van, és immár az is biztos, hogy az irányító Kálmán László sem fejezi be a pályafutását, így a huszadik profi szezonját is Szombathelyen kezdi. A tavalyi keretből Bencze Tamás hat-hét játékost szeretne megtartani, míg több kiszemelttel előrehaladott tárgyalásokat folytatnak, konkrét nevekkel azonban még nem kívánt szolgálni a szakember.

A klub részéről Gráczer György ügyvezető nyilatkozott: „Tamással már a bajnokság alatt is egyeztettünk. A megállapodás kicsit elhúzódott, de a lényeg, hogy meg tudtunk egyezni. A leendő új játékosokkal is tárgyalunk, remélem, hogy hamarosan újabb bejelentést tehetünk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik