Sport

A Dab.Docler benevezett az osztrák Nationalligába

A Dab.Docler ősszel az EBEL 2-nek is nevezett osztrák második ligában lépne jégre. Beneveztek, de ez még nem garancia rá, hogy meg is kapják a rajtengedélyt.

Azari Zsolt, a  Dab.Docler ügyvezetője optimista, de csak mértékkel.

“Ez természetesen még egyáltalán nem jelenti azt, hogy el is tudunk indulni a Nationalligában, az osztrák fél fogadókészségén múlik minden. Jelen pillanatban úgy látom, hogy EBEL-indulásunknak nincs esélye az idő rövidsége és a konzultációk időigényessége miatt”. A dunaújvárosi csapat első embere leszögezte, továbbra is nagyon fontosnak tartják a Mol Ligát.

Az osztrák kalandhoz természetesen sok pénz szükségeltetik, ezen a fronton van bőven tennivaló.

“A Magyar Jégkorong Szövetségtől és a Ligától minden szükséges támogatást megkaptunk. Csapatunk névadó szponzora hajlandó tárgyalni a gigantikus méretű büdzsé előteremtéséről, melyhez helyi vállalatokat és vállalkozásokat is szeretnénk megnyerni. Az önkormányzattal és a Dunaferr SE-vel szintén tárgyalásokat folytatunk a jégpálya üzemeltetéséről és az utánpótlás integrálásáról, de egyelőre nem sokat haladtunk előre. Sajnos a város vezetői számára nem mi vagyunk a legfontosabbak. A helyi vállalkozások közül csak keveseknél – általában a hagyományos partnereknél – tudunk próbálkozni, nem rózsás a helyzetünk, de nem panaszkodunk.” – mondta Azari Zsolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik