Sport

Kiss Pál Tamás Baumgartner nyomában?

Rövid időn belül a Forma-1-ben szeretne versenyezni Kiss Pál Tamás; aki másfél hete GP3-as futamgyőzelmet szerzett Barcelonában.

“Az a tervem, hogy három-négy év múlva már a Forma-1-ben induljak – nyilatkozta a 19 éves miskolci autóversenyző keddi sajtótájékoztatóján, a Hungaroringen. – Az idei esztendőt még tanulóévnek szánom, de ennek ellenére az első öt között szeretnék végezni a GP3-ban. A mezőny nagyon erős, így kemény küzdelemre számítok.”

A francia Tech 1 Racing-istálló magyar pilótája az első futam 8. helye után a GP3-as szabályok értelmében az első helyről indulhatott a második futamon, és végül rajt-cél győzelmet aratott a Circuit de Catalunyán.

“A riválisaim korábban kevéssé ismertek, de most már kezdik megtanulni a nevemet” – fűzte hozzá Kiss Pál Tamás, aki az idén debütált a sorozatban.

Kiss Pál Tamás Barcelonai GP3-as futamgyőzelme

“Ha összejön a Forma-1 2014-re, akkor elértem a célomat és nyugdíjba vonulok” – mondta Stefano Favaro, aki az idén vállalta el a pilóta menedzselését. Favaro korábban Talmácsi Gáborral dolgozott, aki 2007-ben világbajnok lett a gyorsaságimotoros sorozat 125 kcm-es kategóriájában.

A GP3 valójában a GP2 előszobája. Az F1 “igazi előszobájának” a GP2 számít. A GP2 és a GP3 viadalait a Forma-1 európai versenyhétvégéin, azok betétfutamaként rendezik. A következő versenyre június 24-26. között, Valenciában kerül sor.

A száguldó cirkusz első és eddig egyetlen magyar pilótája, Baumgartner Zsolt 2003-ban és 2004-ben versenyzett az F1-ben.

Baumgartner Zsolt és az első magyar Forma-1-es pontok 2004-ben, Indianapolisban, Palik László gazdag kommentálásában. A 8. hely értékét nem csökkenti, hogy Baumgertner Minardija volt tulajdonképpen az utolsó célbaérkező.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik