Sport

Győri siker az Interligában

A Közép - Kelet Európai Interliga (CEI) elmúlt fordulójában a Budapest Cowboys otthonában nyert a továbbra is veretlen Győr Sharks.

A CEI a magyar, az osztrák, és a szerb amerikai futball szövetségek által létrehozott kupasorozat. Mindhárom tagország olyan csapatokat delegált, melyek azonos játékerőt képviselnek. Alapvető cél, a három szövetség közötti együttműködésen túl, hogy a csapatok elfogadható költségvetéssel tudjanak nemzetközi mérkőzéseket játszani. A debütáló szezon a magyar szövetség (MAFSZ) kezei alatt kerül megrendezésre, ezáltal a döntőt is hazánk rendezi júliusban. Az európai amerikai futball szövetség (EFAF) által támogatott sorozat sikere, a továbbiakban hasonló regionális interligák bevezetését jelentheti, melyek győztesei az Európai Interliga bajnoki címéért vívhatnak meg.

Az idei szezonban 6 csapat vesz részt: három szerb (Beograd Blue Dragons, Klek Knights, Pancevo Panthers), két magyar (Budapest Cowboys, Győr Sharks) és egy osztrák együttes (St. Pölten Invaders). A hétvégi Cowboys-Sharks összecsapás előtt a győriek két győzelemmel második helyen álltak a csoportban, míg a Cowboys két elvesztett mérkőzés után az utolsó előtti helyen szerénykedett.

A vasárnapi rangadón az első pontokra a harmadik negyedig kellett várni. Ekkor a vendég győriek egy mezőnygóllal magukhoz vették a vezetést, és a záró negyedben egy touchdown után már 0-9 volt az állás. Mivel a jutalomrúgás kimaradt, ezért a Cowboys egy touchdownnal, és egy mezőnygóllal hosszabbításra menthette volna a találkozót. A 6 pont meg is volt, azonban extra pont helyett két pontos kísérletet választottak a hazaiak, hiába, mert ha sikerül, még nem érték be a győrieket. A kísérlet azonban nem sikerült, így maradt a 6-9. Ezzel a győzelemmel a Győr a tabella első helyére ugrott, igaz a Pancevo Panthers is 3 győzelemmel áll, de a győriek jobb pontarányuknak köszönhetően megelőzik a szerb együttest; míg a Cowboys első sikerére továbbra is várni kell.

A magyar csapatok következő mérkőzései:
06.04. Budapest Cowboys – Klek Knights
06.05 Pancevo Panthers – Győr Sharks

Ajánlott videó

Olvasói sztorik