Sport

A Kirisi Kupán készül tovább a vb-re a női póló-válogatott

Az orosz női vízilabda fellegvárában, Kirisiben szerepel nemzetközi tornán keddtől szombatig a magyar női vízilabda-válogatott.

“Mondhatni, világbajnoki erősségű mezőnyben folytathatjuk a munkát, s gyakorolhatunk tovább az év fő eseményére, a nyári kínai vb-re, hiszen a Kirisi Kupán sportágunk több elitcsapata is indul – mondta a 14 fős gárda útnak indulása előtt Merész András szövetségi kapitány. – Azért is fontos a részvétel, és reményeink szerint a jó szereplés is az oroszországi tornán, mert a Világliga úgynevezett Szuperfináléjába nem sikerült bejutnunk, az ott fellépő nyolc csapat közül azonban négy is vízbe száll Kirisiben. Arról már nem is beszélve, hogy világbajnoki csoportunkból csupán a hollandok nem lesznek ott, viszont a kazahokkal és az amerikaiakkal is találkozni fogunk, ami csak hasznos lehet.”

A hagyományos Kirisi Kupa idei résztvevői közül az Egyesült Államok csapata a pekingi ötkarikás játékok ezüstérmese, a legutóbbi, 2009-es világbajnokság győztese, amellett tavaly a Világkupát és a Világligát is megnyerte. A 2008-as olimpiai bronzérmes, tavalyelőtt vb-6. Ausztrália a múlt évben mind a Vk-ban, mind a Vl-ben a második lett. A vendéglátó oroszok, az Európa-bajnoki cím védői – amúgy éppen velük kezd kedden a Merész-alakulat – 2010-ben negyedikek voltak a Világkupában, a 2009-es vb-n pedig bronzrémesként végeztek. A görögök a legutóbbi vb-n a negyedik helyet szerezték meg, tavaly pedig Eb-ezüstérmet érdemeltek ki. Kazahsztán legjobbjainak kiugró nemzetközi sikerük még nem volt. A 2010-es zágrábi kontinensbajnokságon a magyar válogatott az ötödik lett, a tavalyelőtti vb-n hetedikként, a múlt esztendei Világkupában hatodikként, a Világligában pedig negyedikként zárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik