Sport

Demeter Bence bronzérmes az öttusa-Vk-n

Kiegyensúlyozott versenyzéssel Demeter  a harmadik helyen végzett az öttusázók kínai Világkupa-fordulóján, Csengtuban. Kasza Róbert 16., Tibolya Péter 22. lett.

Győzött a dél-koreai Li Csun Huan, az ezüstérem pedig a tavaly világbajnok orosz Szergej Karjakinnak jutott.

“Nyolcszázharminckét pontos vívással kezdett Bence, ami ebben a mezőnyben értékes eredmény, mert körbeverés alakult ki. Ezután jól úszott, hibátlanul lovagolt, végül pedig csinált egy jó kombinált számot: a hetedik helyről lépett előre dobogós pozícióba” – értékelt az MTI érdeklődésére Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány.

Demeter Bence idén kiegyensúlyozottan szerepel, három Vk-viadalon háromszor került fináléba, és mindháromszor a döntős mezőny első felében végzett.

Kasza és Tibolya eredményével kapcsolatban a szakvezető azt emelte ki, hogy ők nyolcszáz pont alatt maradtak vívásban, ez pedig kevés volt ahhoz, hogy később jó helyre kerüljenek.

A pénteki selejtezőben három csoportban zajlottak a küzdelmek a tavalyi világbajnokságra épült sportközpontban, és a 84 fős mezőny mindhárom harmadából a legjobb 12 került a fináléba.

Eredmények – öttusa-Vk, Csengtu:
1. Li Csun Huan (dél-koreai) 5780 pont
2. Szergej Karjakin (orosz) 5756 pont
3. Demeter Bence 5748 pont
16. Kasza Róbert 5560 pont
22. Tibolya Péter 5456 pont

Szombaton a nők döntőjét bonyolították le: Gyenesei Leila az ötödik, Kovács Sarolta a hatodik, Tóth Adrienn pedig a 13. helyen végzett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik