Sport

Fehérorosz siker Sestriere-ben

Vaszilij Kirijenka nyerte a Giro d’Italia utolsó hegyi szakaszát, Contadort vasárnap már nem fogják megelőzni.

A mezőny szombaton Verbaniából indult neki az utolsó nagy erőpróbának az olasz körversenyen, hogy 242 kilométer letekerése után a 2006-os téli olimpia férfi alpesi síversenyeinek helyszínén, Sestriere-ben érjenek célba.

A hegyekkel tarkított etap főszereplője a fehérorosz Vaszilij Kiijenka volt, a Movistar kerekese eredményes szökés után elsőként ért fel az olasz síparadicsomba, majdnem öt perccel megelőzve kis termetű venezuelai hegyimenőt, a szakasz 2005-ös győztesét, José Rujano Guillent.

Az összetettbeli esélyesek szokás szerint együtt mászták meg az emelkedőket, a háromhetes verseny végére elfáradó Vincenzo Nibali ezen a napon a kerékpárosok egyik legfontosabb tevékenységét, a verseny közbeni étkezést rosszul időzítette, így végül lemaradt a többiektől, az előnye birtokában nem támadó éllovas Alberto Contador Michele Scarponival együtt ért be. A spanyol bő öt perccel vezet Scarponi és több mint hattal Nibali előtt, ezt az olaszok a milánói zárónapon ezt már nem tudják behozni, a Saxo Bank kerekese alighanem előre ihat a rózsaszín trikóra.

Giro d’Italia, 20. szakasz (Verbania–Sestriere, 242 km)
1. Vaszilij Kirijenka (fehérorosz, Movistar) 6:17:02 óra
2. José Rujano Guillen (venezuelai, Giocattoli) 4:43 perc hátrány
3. Joaquím Rodriguez (spanyol, Katyusa) 4:50 perc hátrány
Összetettben:
1. Alberto Contador (spanyol, Saxo Bank) 82:34:25 óra
2. Michele Scarponi (olasz, Lampre) 5:18 perc hátrány
3. Vincenzo Nibali (olasz, Liquigas) 5:52 perc hátrány

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik