Sport

Öttusa Vk: három magyar döntős a férfiaknál

A négy magyar induló közül Kasza Róbert, Tibolya Péter és Demeter Bence jutott be a vasárnapi férfi döntőbe az öttusázók kínai Világkupa-versenyén, míg Németh Róbert kiesett.

A csengtui (Chengdu) viadal honlapja szerint a pénteki selejtezőben három csoportban zajlottak a küzdelmek a tavalyi világbajnokságra épült sportközpontban, és a 82 fős mezőny mindhárom harmadából a legjobb 12 került a fináléba. Az A csoportban Kasza második, a B-ben Tibolya harmadik, Demeter ötödik, a C-ben pedig Németh 14. lett. Utóbbi a gyenge, mindössze 680 pontot érő vívása miatt szorult ki a legjobbak közül, hiába volt a második legjobb a kombinált számban, nem tudott visszakapaszkodni az első 12 közé.

Csütörtökön a nők kvalifikációs versenyét bonyolították le, mindhárom magyar – Tóth Adrienn, Gyenesei Leila és Kovács Sarolta – ott lehet a szombati döntőben.

A Vk-sorozat február végén az egyesült államokbeli Palm Springsben kezdődött, ahol a 2009-ben világbajnok Marosi Ádám ezüstérmet nyert. A márciusi versenyt, melyet Kairóba terveztek, az ottani feszült politikai helyzet miatt törölték. Áprilisban Sassari volt a házigazda, a szardíniai viadalon Marosi győzött. Három hete Százhalombattán találkoztak a legjobb öttusázók, most pedig a kínai viadalon gyűjthetik pontjaikat azok, akiknek erre még szükségük van. A szériát lezáró Világkupa-döntőt – melyen a két győztes olimpiai kvótához jut – július második hétvégéjén rendezik Londonban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik