Sport

Miami-Dallas csata lesz a nagydöntőben

A Chicago Bulls ismét az utolsó percekben vesztette el a mérkőzését a Miami ellen. A vendég Heat 83-80-ra tudott győzni, ezzel megnyerve negyedik mérkőzését a párharc során.

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) Keleti főcsoport-döntőjének ötödik mérkőzése hasonló forgatókönyv szerint zajlott, mint az előzőek. Jól kezdett a Bulls, tartották a kiharcolt 5-10 pontos előnyüket, de az utolsó percekben magára talált a Heat.

77-69-es állásnál beindult a Miami tripla gépezete, James és Wade együtt hármat is kiosztott belőle, és mindkét oldalon egy-egy büntetővel kiegészülve az eredmény máris döntetlen (79-79) volt. Az utolsó fél percben szintén a büntetők kerültek előtérbe, így alakult ki a 83-80-as Miami Heat-siker.

A floridai alakulat zsinórban négy mérkőzést nyert meg, mindössze a párharc első összecsapását „ajándékozták” a Bullsnak (4-1). Így a kedden kezdődő nagydöntőben a Heat lesz a Dallas Mavericks ellenfele, megismételve ezzel a 2006-os finálét. A főcsoport-döntők érdekessége, hogy a Dallas és a Miami is 4-1-es eredménnyel jutott tovább idén, 2006-ban pedig hasonló könnyedséggel, mindkét csapat 4-2-vel volt ott a döntőben.

NBA, Keleti főcsoport-döntő, 5. mérkőzés

Chicago Bulls – Miami Heat  80-83

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–1, a Miami javára

Ajánlott videó

Olvasói sztorik