Sport

Magyar ezüst a para-asztalitenisz VK-n

Berecki Dezső ezüstérmes lett az úgynevezett 10-es sérültségi kategóriában a szlovákiai Pöstyénben rendezett nemzetközi para-asztalitenisz versenyen.

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) pénteki tájékoztatása szerint Berecki a csoportkör után a nyolcad-, a negyed- és az elődöntőben is 3-2-re nyert, a fináléban viszont 3-1-re kikapott attól a brit ellenfelétől, akit a csoportkörben 3-2-re megvert.

Zborai Gyula (8-as sérültségi kategória) a negyeddöntőben 3-2-re nyert, az elődöntőt és a bronzmeccset azonban egyaránt 3-2-re elveszítette, így negyedik lett. A csapatversenyeket szombaton rendezik meg.

A pöstyéni viadal 40-es szorzójú ami a londoni, paralimpiai kvótákat illeti, ennél csak a világ- és kontinensbajnokság értékszáma magasabb. A tavasszal sorra került egri Hungarian Open – amelyet Berecki nyert meg – 20-as szorzószámot kapott. A londoni paralimpiáig összesen 10 pontszerző viadalt rendeznek, a világranglistán minden játékosnak a hat legjobb eredményét veszik figyelembe, ez dönt arról, hogy ki vehet részt a nyári játékokon. Sérültségi kategóriánként a rangsor első nyolc helyezettje lehet paralimpiai induló, kiegészülve a házigazdák két-két játékosával, illetve az afrikai és a dél-amerikai földrész legjobb asztaliteniszezőjével.

Ajánlott videó