Sport

Magyar duó Svédországban

A magyar jégkorong-válogatott egyik erőssége, Vas János a Bartalis Istvánt is soraiban tudó Troja-Ljungby együtteséhez igazolt.

A svéd másodosztályban, az Allsvenkskanban vitézkedő csapat a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy sikerült megegyezni a magyar hokissal. Vas János a jegkorong.blog.hu-nak elmondta, július végén utazik majd Svédországba, majd a szezont egy sorban kezdi meg Bartalis Istvánnal, az edző ad nekik a lehetőséget, hogy bebizonyítsák ütős párost alkotnak ők ketten. Erre a tréner a tervek szerint meccsenként 20 percet is biztosít.

A csapat honlapja azt is megpendíti, hogy Vastól elsősorban a gólokat, Bartalistól a gólpasszokat várják. Az előző szezonban a szintén svéd másodikligás Tingsrydet erősítő csatárt egyébként már a budapesti divízió-I-es világbajnokság előtt leszerződtette volna a Troja-Ljungby, de csak most sikerült nyélbe ütni az üzletet.

Vas János az előző kiírásban 21 gólt szerzett, ezzel holtversenyben a hatodik lett az erre vonatkozó rangsorban. Emellé kiosztott még hat gólpasszt is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik