Sport

Korrekt szereplés az rg-Eb-n

Vass Dóra és a Böröcz Bianka, Szalai Hanna, Varhanyovszky Kincső, Varhanyovszky Villő, Kiss Barbara összeállítású junior együttes kéziszer-csapat is jól kezdett a ritmikus gimnasztikázók minszki Európa-bajnokságán.

Elsőként a juniorok léptek szőnyegre, hibátlan gyakorlattal a 8. helyen zártak. Szombaton lesz a második bemutatás az öt kötélell, és a két pontszám alapján a legjobb nyolc jut be a vasárnapi fináléba.

Vass Dóra labdával és karikával versenyzett , Forray Fanni is ugyanezekkel a szerekkel szerepelt egyéniben. Vass labdával kezdett, amire 26,075-öt kapott, a karika is jól sikerült, 26,000 ponttal. Ez a kontinensviadal nyílt Eb, vagyis bármely ország versenyzője szerepelhet rajta. Az első 20 ritmikus gimnasztikázó automatikusan bekerül a jövő évi TOP Európa-bajnokságra. A végső elszámolásnál országonként csak két versenyzőt vesznek figyelembe.

“Jól sikerült az Eb-n való bemutatkozás. Két hibátlan gyakorlatott hajtottam végre. Szombaton szeretnék még határozottabb és magabiztosabb lenni a szőnyegen” – nyilatkozta Vass Dóra a pénteki nap után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik