Sport

Öt év után ismét nagydöntőben a Dallas

A Dirk Nowitzki vezette Dallas Mavericks 100-96-ra legyőzte az Oklahoma City Thunder együttesét, ezzel begyűjtve negyedik győzelmét a párharc során.

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság, nyugati főcsoport-döntőjének ötödik mérkőzését ott folytatta Nowitzki, ahol az előzőt abbahagyta. Shawn Marionnal 52 ponton osztoztak, és végig kézben tartották a mérkőzést; a legnagyobb különbség, amit ki tudott harcolni a Thunder, mindössze nyolc pont volt.

Az utolsó másodpercek még hoztak izgalmakat, mindössze négy pont volt a Mavericks előnye. James Harden triplája azonban rövidre sikerült, a lepattanót begyűjtő Dallas pedig lepörgette az órát. Az öt találkozó során a Dallas magabiztos játékot mutatott, és mindössze egy nyert meccset engedett a Thundernek.

A sors iróniája, hogy a fináléba bejutott Dallast, a 2006-os nagydöntőben az a Miami Heat múlta felül, aki ma este harcolhatja ki negyedik győzelmét. Így megismétlődhet az öt évvel ezelőtti finálé, revans lehetőséget nyújtva ezzel a Mavericks számára.

NBA, nyugati főcsoport-döntő, 5. mérkőzés
Dallas Mavericks – Oklahoma City Thunder 100-96
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–1 a Dallasnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik