Sport

Nem jön a New York Rangers Budapestre

Kovács Csaba, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke elmondta, nem tudnak helyszínt biztosítani az amerikai sztárcsapatnak októberben.

A világ egyik leghíresebb jégkorongcsapata idén biztosan nem lép fel Budapesten. A Forbes magazin kimutatása alapján a világ második leggazdagabb hokis klubja október 3-án a magyar válogatott ellen játszott volna barátságos mérkőzést a Papp László Sportarénában, ám a létesítményben – különböző, egyéb rendezvények miatt – nem tudtak volna időre megfelelő minőségű jeget biztosítani.

Kovács Csaba megjegyezte: a rendezés költségei 100-120 millió forintba kerültek volna, az összeget akkor tudták volna kigazdálkodni, ha a jegyek átlagára 10 ezer forint lett volna. “Ebből a szempontból biztos, hogy a szurkolók kezében lett volna a magyar szövetség. Szétfeszültünk, hogy idehozzuk a híres New York-i klubot, most sajnos nem sikerült” -– tette hozzá a sportvezető.

A New York Rangers értéke a Forbes magazin kimutatása alapján 461 millió dollár. Az 1926-ban alapított klub hatodmagával a kezdetektől tagja az NHL-nek. A mérkőzéseit a 18.200 férőhelyes, híres Madison Square Gardenben rendezi, mindig teltház előtt. Négyszer (1928, 1933, 1940, 1994) nyert Stanley Kupát, idén a rájátszás első körében búcsúzott.

Olyan híres játékosok fordultak meg az együttesben, mint a legendás Wayne Gretzky, vagy Mark Messier, Brian Leetch, Mike Richter, Ed Giacomin, Rob Gilbert, Jean Ratelle, Mark Pavelich, Don Maloney. A jelenlegi keretben is vannak világszerte ismert hokisok, mint például Marian Gaborik, Henrik Lundqvist, Sean Avery vagy éppen Chris Drury.

NHL-es csapat még soha sem játszott Magyarországon, ám a szakmai alelnök hangsúlyozta: nem tettek le róla, hogy akár már jövőre ilyen rendezvény legyen Budapesten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik