Sport

Műtik a válogatott pólóst, nem mehet a vb-re

A magyar vízilabda-válogatott első számú centerét, Kis Gábort megműtik, így nem vehet részt a csapat nyári munkájában, ennél fogva hiányozni fog a júliusi, sanghaji világbajnokságról.

A hírrel a játékost az orvosokkal megbeszélt találkozóra elkísérő Kemény Dénes szövetségi kapitány szolgált, aki csütörtökön a válogatott honlapjának elmondta, hogy a vb-re készülő keret az olimpiai bajnok center kiesése után sem bővül, 18-an folytatják a munkát.

A szakvezető jelenléte – írta a www.vlv.hu – azért is indokolt volt, mert Kis Gábor helyzete, a porckorongsérv-gerincsérv “eltüntetésének” módszere befolyásolja a magyar csapat felkészülését, esetleg a keret összetételét is.

“Gábor leletei változatlan állapotot mutatnak az egy hónappal ezelőttihez képest, tehát a műtét vagy az újbóli halasztás közül kellett választanom, és én a műtét mellett döntöttem – fogalmazott Kemény Dénes. – Sajnálom, hogy a márciusi sérülését követően Gábor fájdalmai mára már nem teszik lehetővé a kerettagságát, mert amit az utolsó meccseken nyújtott, arra a csapatnak nagy szüksége lett volna. Biztos vagyok a műtét sikerében, ugyanakkor nagyon drukkolok, hogy az elmúlt egy hónap hatása ne akadályozza a tökéletes felépülést és jövőre a magyar válogatottban is lehessen rá számítani.”

Kis Gábor a honlapnak így nyilatkozott:

“Korábban felcsillant a remény, hogy tudom folytatni a játékot, de a különböző vizsgálatok elvégzése után a helyzet sajnos úgy alakult, hogy műtétre van szükség. Hétfő este fekszem be a kórházba és kedden lesz a műtét. Várhatóan pénteken jöhetek ki a kórházból, visszatérek Egerbe, itt fogok lábadozni jó pár hétig. Meglátjuk, hogy alakul utána, valószínűleg a kis hétvégi nyaralómban fogom tölteni a nyár nagy részét, ott pihenni tudok és sokkal jobb, mint egy lakásban.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik