Sport

Bombajó kosárcsapat épül Győrben

A Seat Lami-Véd Győr női kosárlabdacsapatában nagy változások zajlanak: csütörtökön amerikai válogatottal is bíró keretet hirdettek.

A következő szezonban is Győrben kosarazik Quanitra Hollingsworth, Simon Zsófia, Semsei Barbara, Nagy Dóra és Őri Györgyi. Az új igazolások közül a legnevesebb Renee Montgomery, a londoni olimpiára készülő amerikai csapat keretének tagja.

Szintén Győrben folytatja pályafutását a horvát válogatott Iva Ciglar, aki korábban már játszott Magyarországon, a Szeged együttesében. A magyar válogatott Nagy-Bujdosó Nóra Pécsről, Rasheed Rita Szegedről, az utánpótlás-válogatott Rubold Eszter Szolnokról, Fürtős Kata Bajáról, Vincze Viktória pedig Szekszárdról érkezik a Rába-parti gárdához.

“Az elmúlt években hatalmasat lépett felfelé a klub mind a hazai, mind a nemzetközi ranglétrán” – mondta Tapodi Péter klubigazgató, aki eddig vezetőedzőként dolgozott, kedden azonban bejelentették, hogy a későbbiekben ő látja el a klubigazgatói feladatokat. “A legutóbbi szezon megmutatta, hogy a célkitűzésünk megvalósításához, ahhoz, hogy európai szinten is meghatározó csapat legyünk, újabb koncepcióváltás szükséges. Olyan fiatal, egészséges, ambiciózus játékosoknak kell alkotniuk a keretet, akik segítségével ha nem is azonnal, de három-négy éven belül a kontinens élvonalába juthatunk.”

Tapodi vezetőedzői posztját korábbi segítője, Füzy Ákos vette át, aki kétéves szerződést írt alá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik