Sport

A Manchester United fantasztikus BL-győzelme (1999)

1999-ben, Barcelonában már mindenki a Bayern Münchent mondta a Bajnokok Ligája végső győztesének, mégis David Beckhamék örülhettek.

Aki látta a meccset az 1999. május 26-án, egy könnyen nem felejti az biztos. Markus Babbel már a hatodik percben megszerezte a vezetést a bajor sztárklubnak, Sir Alex Ferguson fiain pedig a fáradtság jelei látszottak, így az első félidőben nem is tudtak változtatni az eredményen.

A második negyvenöt percnek is a németek kezdtek neki aktívabban, majd a Vörös Ördögök egalizálhattak volna, ám Jesper Blomqvist kihagyta az angolok addigi legnagyobb helyzetét. Míg a skót szakember Teddy Sheringhamet és Ole Gunnar Solskjaert cserélte be, hogy életben tartsa a reményeket, addig a másik kispadon Ottmar Hitzfeld inkább a középpályát erősítette meg, hogy csapata őrizze az állást.

Carsten Jancker a rendes játékidő utolsó perceiben egy szöglet után a felső lécre ollózott, majd következtek a United elképesztő hajrája: előbb a 91. percben Sheringham tette bele a lábát Giggs lövésébe, majd két minutummal később Solskjaer Sheringham fejesébe, a labda mindkétszer Oliver Kahn hálójában kötött ki, a Manchester United pedig megnyerte a Bajnokok Ligája fináléját.

Sir Alex Ferguson irányításával ez volt az első BL-győzelme a csapatnak, majd a 2007-08-as szezon végén jött a második. Május 28-án, szombaton a Manchester ismét az elsőszámú európai kupasorozat fináléjában érdekelt, a Wembleyben a Barcelona lesz az ellenfél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik