Sport

Kercsó: van létjogosultsága az akadémiai hokis képzésnek

Kercsó Árpád szakmai igazgató szerint a tavaly áprilisban alakult Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia egyéves működése során bizonyított.

“Három csapatból kettővel százszázalékos volt a produkció idén. Ilyen eredményre én sem számítottam. A nehezén túl vagyunk, óriási fejlődésen mennek át a gyerekek. Megvalósítható a terv, hogy két-három éven belül a felnőtt csapatnak és a válogatottnak is tudunk játékosokat adni” – fogalmazott a szakember. Hozzátette: három nemzetközi tornán szerepeltek az előző hónapban, Füssenben és Zell am See-ben két csapat – az előkészítő és a jövő évi serdülőegyüttes – egy tornagyőzelemmel és két második hellyel zárt.

Fekti István, az akadémia menedzser-igazgatója bejelentette, hogy három edzővel, Ondrejcik Rasztiszlavval, Faragó Gyulával és Farkas Tamással bővült az utánpótlástrénerek stábja.

Az Ifj. Ocskay Gábor Akadémia égisze alatt működő kollégium 28 férőhelyesre bővült, és minél több tehetségnek szeretnének helyet adni.

“Olyan minőségi képzést képzeltünk el, amely sportemberileg és emberileg is az akadémia fő célja. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezek a gyerekek felnőve ne csak a pályán, hanem azon kívül is megtalálják a számításukat” – fogalmazott Fekti István.

Kolozsvári Imre szakosztály-vezetőségi tag hozzátette, bejegyzésre került a Fehérvár19 Jégkorong Alapítvány, így már csak a társasági adó felhasználásáról szóló törvényre várnak, az alapítvány felkészült a támogatások fogadására és felhasználására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik