Sport

Javában edzenek a Mátéfi-lányok

Megkezdte az utolsó felkészülési edzőtábort a magyar női kézilabda-válogatott a németek elleni világbajnoki selejtezőre.

Mátéfi Eszter szövetségi kapitány 18 játékosnak küldött meghívót a múlt héten, és mindenki ott volt szerdán délelőtt a balatonfüredi találkozón.

“Jövő kedden, Tatán játszunk egy zártkapus mérkőzést az osztrákokkal, és azután döntök, ki lesz az a 16 játékos, aki szerepelni fog a vb-selejtezőn” – mondta az MTI-nek Mátéfi Eszter. “Nincs könnyű dolgunk, hiszen a lehetséges ellenfelek közül talán a legnehezebbet kaptuk, persze ők is így lehetnek ezzel. Nagyon fontos két összecsapás vár ránk, mert senki sem szeretne lemaradni arról a vb-ről, amelyről olimpiai selejtezőre lehet továbbkerülni. Bízom a játékosaimban.”

A magyarok szerdától péntekig Balatonfüreden és Alsóörsön készülnek, majd a hétvégi pihenő után a tatai edzőtáborban folytatják a közös munkát. Kedden 17 óra 30 perctől zártkapus, nem hivatalos mérkőzést játszanak az osztrákokkal. Az együttes jövő hét szombaton utazik a másnap 18:30-kor kezdődő balingeni vb-selejtezőre. A visszavágót június 11-én, Győrben rendezik, délután fél hattól.

A párharc győztese vehet részt a decemberi, olimpiai kvalifikációs brazíliai vb-n, míg a vesztes biztosan lemarad a 2012-es londoni ötkarikás játékokról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik