Sport

Egy győzelemre a nagydöntőtől a Miami

A hosszabbítás hozta meg a sikert a Miami Heat csapatának az NBA Nyugati főcsoport-döntőjének negyedik mérkőzésén. A zsinórban harmadik meccsét nyerő Heat 101-93-ra verte a Chicago Bullst.

Az első negyedet még a vendég Bulls vitte, a Heat csak kereste önmagát. Jól jellemzi az álmos kezdést Dwyane Wade zsákolása, amit senkitől sem zavartatva hagyott ki. A második játékrészre felerősödött a hazaiakban a tűz, minimális különbségre zárkóztak, és mindvégig tartották is azt. A Chicago soraiban ott volt az a Joakim Noah is, akit ötvenezer dollárra büntettek meg, mert a harmadik mérkőzésen egy bekiabáló szurkoló nemi identitására tett megjegyzéseket. Talán azzal “kárpótolta” a Miami közönségét, hogy mindössze 6 ponttal zárta a tegnap estét.

A folyamatos adok-kapok vége döntetlen lett, a rendes játékidő 85-85-ös állása után a hosszabbítást várták a csapatok, mivel a Bullst a hátán vivő Derrick Rose utolsó másodperces kísérlete rövidre sikerült.

A ráadásban a Chicago már nem tudta tartani a lépést a James-Bosh-Wade trióval, akik összesen 71 pontot vállaltak az elért 101-ből. Sikerével a Miami 3-1-re alakította a párharc állását, és egy győzelemre van a nagydöntőtől, ahova 2006 után térnének vissza. Erre minden esélyük megvan, akár már a következő, ötödik mérkőzésen, csütörtökön Chicagóban.

NBA, keleti főcsoport-döntő, 4. mérkőzés

Miami Heat – Chicago Bulls  101-93 (hosszabbítás után)

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-1 a Miami javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik