nba
Sport

Hosszabbításban nyert a Dallas

2-2 helyett 3-1. Az Oklahoma City Thunder 15 pontos előnyt adott le, így nem tudott egyenlíteni a Dallas Mavericks ellen az NBA Nyugati főcsoportjának döntőjében.

Negyedik összecsapásához érkezett az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság nyugati döntője, amelyen az Oklahoma egészen az utolsó percekig a kezében tartotta a mérkőzés irányítását, többször volt 10 pont felett a különbség a hazaiak javára. A Mavericks komoly erőfeszítéseket tett azért, hogy a különbség ne legyen kritikus.

A Thunder Kevin Durant és Russel Westbrook vezetésével az utolsó negyedbe fordulva 81-77-es előnnyel bírt, majd a négy pontból nemsokára tizenöt lett, 99-84-re lépett el az Oklahoma. Ám ekkor megmutatta Dirk Nowitzki, hogy miért nem szabad leírni a Dallast. Öt perc volt hátra, amikor elkezdte a pontszórást: egy büntetővel nyitotta meg a sorozatot, és meg sem állt 12 pontig. 6 másodperc volt csak hátra ekkor, az eredményjelző 101-101-et mutatott, és mivel újabb pont nem született, következett a hosszabbítás.

Jason Kidd és Nowitzki karöltve támasztotta fel a Dallast, a ráadásban még 11-et pakoltak hozzá a vendégek pontjaihoz. Az Oklahoma nem tudta tartani a lépést, Nowitzki 40 ponttal zárt, a végeredmény 105-112 lett.

A párharc szerdán Dallasban folytatódik. A Mavericks győzelme esetén ott van a nagydöntőben.

NBA, nyugati főcsoport-döntő, 4. mérkőzés
Oklahoma City Thunder – Dallas Mavericks 105-112 – hosszabbítás után
A párharc állása: 3-1 a Dallas javára

Ajánlott videó

Olvasói sztorik