Sport

Birosék maradnak Egerben

Kis Gábor távozik, további három olimpiai bajnok azonban marad a bajnoki címet idén kiérdemlő ZF-Eger játékosa.

Bizonyossá vált, hogy Szécsi Zoltán, Biros Péter és Hosnyánszky Norbert mellett a világbajnok Varga II. Zsolt, továbbá Bundschuh Erik, Kovács Gábor és a kanadai Kevin Graham is a csapat tagjaként pólózik tovább, Gerendás György vezetőedzőnek és segítőjének, Tóth Kálmánnak pedig 2013-ig szóló szerződése van.

A klub keddi sajtótájékoztatóján szintén elhangzott, hogy kisebb költségvetéssel idehaza a bajnoki címvédés, az Euroligában pedig – a sorsolástól függően – a jó szereplés a cél.

Azt is bejelentették, hogy a munkáját elnökségi tagként folytató Halmos R. Pétert az ügyvezető elnöki székben a volt válogatott center, a szívinfarktusa miatt idény közben visszavonulni kényszerült Bárány Attila váltja. Bárány már új minőségében hangoztatta, hogy biztos lábakon áll a klub, s a csapat a jövő szezonban is bajnokesélyes. A végleges keret kialakítása napokon belül befejeződik.

Ulrich Diller, az Egri Vízilabda Klub társadalmi elnöke, a város díszpolgára – akinek cége, a ZF Hungária Kft. 2001 óta félmilliárd forinttal támogatta a pólót – közölte, hogy bár az elmúlt időben 300 névtelen, 25 fenyegető levelet, sőt mérgezett levelet is kapott, amelyekben őt és gyerekeit fenyegették, szponzorként továbbra is marad az egri vízilabdában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik