Sport

Arn Gréta simán kiesett Párizsban

A világranglista 46. helyén álló magyar teniszező megszorongatni sem tudta ellenfelét a Roland Garros első fordulójában.

Azt már a sorsolás után lehetett tudni, hogy Arn Grétának nagyon nehéz dolga lesz a francia nyílt teniszbajnokság nyitányán, hiszen a kilencedik helyen kiemelt Petra Kvitova ellen kellett megküzdenie.

A cseh teniszező esélyeshez méltóan kezdett, kétszer is elvette Arn adogatását, így 5-0-ra elhúzott az első játszmában. Úgy tűnt, a magyar játékos is kezd belelendülni, hiszen 5-2-re sikerült szépíteni, de Kvitova egy újabb brékkel 6-2-re behúzta a szettet.

A második játszmában folytatódott a kilencedik kiemelt fölénye, bár Arn az első adogatójátékát még tudta hozni, a másodikat és a harmadikat viszont elveszítette, így ellenfele a mérkőzés megnyeréséért adogathatott.

Kvitova két meccslabdáját még sikerült hárítani, sőt, Arn bréklabdához jutott, de a cseh teniszezőnek végül mégis sikerült már ekkor lezárnia a mérkőzést, így 6-2, 6-1-es eredménnyel jutott tovább a második körbe.

Eredmény – Roland Garros, 1. forduló
Petra Kvitova (cseh, 9.) – Arn Gréta (magyar) 6:2, 6:1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik