Sport

Magyar GP3-as futamgyőzelem!

A miskolci Kiss Pál Tamás hatalmas sikert elérve rajt-cél győzelmet aratott a Barcelonában rendezett GP3-as versenyen.

A barcelonai autós versenyhétvége szombati GP3-as futamán Kiss Pál Tamás kategóriabeli negyedik fellépésén 8. lett, így a vasárnap délelőtti második futamot az élről kezdhette.

Kiss Pál Tamás így nyilatkozott a szombati siker után: „Örülök, hogy megvan az első GP3-as pontom. Nagy dolognak tartom, hogy vasárnap a pole pozícióból indulhatok. Jó rajtra és jó első körökre van szükség. Én mindent meg fogok tenni, meglátjuk, hogyan sikerül.”

A Tech1 Racing miskolci pilótája tartotta a szavát, jól jött egy a rajtból, lezárta az előzési lehetőségeket, és elsőként állhatott be – a biztonsági autó mögé. Mert a rajtnál a negyedikként rajtoló Müller állva maradt autóját összetörték, így a mezőny a safety car mögül indult újra, miután összetakarították a roncsokat a célegyenesben.

Kiss Pál Tamás a megismételt rajt után is maradt az élen. A 16 körös futam a mezőnyben zajló csatározások jegyében telt, dacára, hogy Barcelonában nehéz előzni. A magyar versenyző viszont senkitől sem zavartatva haladt az élen, az őt üldözni próbáló összetettbeli éllovas holland Nigel Melker nem tudott igazi előzési pozícióba kerülni.

Kiss Pál Tamás pedig élete negyedik GP3-as futamán rajt-cél győzelmet aratott, ezzel pedig beírta nevét az autósport történelemkönyvébe. Azt pedig ne felejtsük, hogy a GP3 egy fontos lépcsőfok a Forma-1 felé…

GP3, Barcelona, 2. futam, 16 kör
1. Kiss Pál Tamás (magyar, Tech1 Racing)
2. Nigel Melker (holland, RSC Mücke) 1.294 másodperc hátrány
3. Dean Smith (brit, Addax) 2.657 másodperc hátrány

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik