Sport

Szávay pokoli fájdalmak között bízik a gyógyulásban

A magyar teniszező fáradásos gerinctöréssel bajlódik, egyelőre nem segített a szteroidinjekció.

Szávay Ágnesről a közelmúltban kiderült, hogy fáradásos törés keletkezett az ötödik csigolyájában: az utóbbi hónapokban – s talán években – kínzó fájdalmak közepette edzett, játszott, harcolt. Miután ez kiderült, Szávayban – elmondása szerint – kettős érzés keringett, hiszen hosszú idő után végre megtudta, miért fáj a háta, másrészt viszont kétségbeesett a hír hallatán.

“El fogunk menni több orvoshoz is, egy külföldi orvosokból álló konzílium is véleményt mond majd, aztán meglátjuk, mi lesz a következő lépés. Abban mindenki egyetértett, hogy folyamatosan gyógytornázni kell, és erősíteni az izmokat a gerinc körül. Bízom és hiszek benne, hogy meg fogok gyógyulni” – fogalmazott a magyar teniszező az MTI-nek.

Szávay két hete Madridban szteroidinjekciót kapott egy spanyol orvostól. “Nagyon fájt az injekció, sőt még egy hét múlva sem javult a helyzet, bár az orvosom figyelmeztetett, hogy van, akinek nem használ vagy többet kell belőle kapni. Lassan két hét telt el, és nem lett jobb. Az eljárás sem egyszerű, mert miután az emberbe szúrják a tűt, utána a röntgen alá kell feküdni, és addig keresik a helyet, amíg el nem találják a megfelelő pontot. Azt követően szinte menni sem tudtam, annyira fájt. A terveim között volt eredetileg a Roland Garros, Koppenhága és Wimbledon, de még kétséges, hogy Brüsszel után utazom-e tovább.”

A 22 éves versenyző most minden erejét és koncentrációját a gyógyulásra kívánja fordítani, szakított az edzőjével, Kövér Gáborral is. Szávayt elmondása szerint nagyon bántották a róla szóló kritikus cikkek és hozzászólások, de hozzátette, sokan támogatják, ami erőt ad neki a további küzdéshez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik