Sport

Skaliczki marad az átalakuló Pick Szeged élén

Buday Dániel érkezik a Tisza-parti kézilabdacsapathoz, öten viszont távoznak a klubtól.

A férfi kézilabda NB 1-ben szereplő Pick Szeged hivatalos honlapján jelentette be, hogy 2+1 éves megállapodást írt alá Skaliczki László vezetőedzővel, akinek az idény végén járt volna le a szerződése.

A közlemény szerint Buday Dániel, a klub saját nevelésű válogatott játékosa a Ferencvárostól Szegedre igazol, így 2003 után visszatér az együttesbe. Budayt a szerződése lejártával távozó Katzirz Dávid helyére igazolták.

“Az is eldőlt, hogy Katzirz Dávidon kívül távozik a szlovák szélső, Tomás Stranovsky, nem hosszabbított szerződést a klub a moldáv Maxim Butenkóval, a szintén szlovák átlövővel, Maros Balázzsal pedig közös megegyezéssel szerződést bontott. Bajorhelyi Ádám megállapodása is lejárt, a klub megtette a játékosnak az ajánlatát, azonban ezt a kézilabdás nem fogadta el, így ő is távozik a Pick Szegedtől” – szól a közlemény. A csapatnak továbbra is célja, hogy válogatott játékosokat szerződtessen.

A klub ezen kívül bejelentette, hogy hároméves szerződést kötnek a Volán egykori balszélsőjével, Velky Mihállyal, aki a leendő szegedi kézilabda akadémia vezetője lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik