Sport

Döntőben az esélyesek a kajak-kenu válogatón

Nem hoztak meglepetést Szegeden a pénteki előfutamok a kenusok és női kajakosok idei első Európa- és világbajnoki válogatóján.

A Maty-éri viadal a kenusoknál csak az olimpiai számokban szelektál. Peking bajnoka, a betegségéből nemrég felépült Vajda Attila 1000 méter egyesben megnyerte futamát, míg párosban – Varga Dáviddal – harmadik lett az idén ismét összeült olimpiai bronzérmes duó, Kozmann György és Kiss Tamás mögött. Előbbi számban Sarudi Pál és Sáfrán Mátyás lett még futamgyőztes, míg utóbbiban a tavaly vb-bronzérmes Tóth Márton, Mike Róbert duó nyerte a másik előfutamot.

A nőknél 500 m egyesben a kétszeres olimpiai és 29-szeres világbajnok Kovács Katalin érte el a legjobb időt, néhány tizeddel volt gyorsabb, mint a másik futamgyőztes, a múlt héten autóbalesetet szenvedett Benedek Dalma. “Még érzem egy kicsit a baleset hatását, de jól vagyok, és remélem, a holnapi döntőben is minden rendben lesz” – mondta az MTI-nek Benedek.

Ott lesz a szombati fináléban Kozák Danuta, Szabó Gabriella és Csipes Tamara is. Szombaton és vasárnap egyformán 9 órától kezdődnek a döntők.

A hazai válogató második felvonását – a férfi kajakosokkal kiegészülve immár mindhárom szakág számára – június 10-12-én rendezik. A belgrádi Eb-re június 17-19-én, az olimpiai kvalifikációs szegedi MOL vb-re pedig augusztus 17. és 21. között kerül sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik