Sport

Athénban kaptak ki női pólósaink

A házigazda görögöktől egy góllal kikapott a magyar női vízlabda-válogatott a Világliga A betűjelű európai selejtezőcsoportjában, a torna pénteki nyitónapján.

A két együttes elmúlt hétvégi összecsapásán, Barcelonában a kvalifikáció első állomásán 9-9-es döntetlent követően büntetődobásokkal 14-13-ra Merész András csapata nyert, ezúttal a hellének Európa-bajnoki ezüstérmes legjobbjainak sikerült a visszavágás.

Amint azt a szövetségi kapitány elmondta, a vereség ellenére sincs ok a szomorkodásra, mivel a katalán fővárosban vízbe szállt együttest öt helyen is megváltoztatta a Vl-sorozat athéni folytatására.

“Az alakuló gárda hozzáállása, maga a játék előremutató volt. A hazai pálya mellett azért is tudtak a görögök most nyerni, mert az emberelőnyös helyzeteket nem nagyon lőttük be. Még így is volt esélyünk az egyenlítésre, de a hajrában nekünk megítélt fór kínálta lehetőséggel nem tudtunk élni. Ezzel együtt dicséret illeti a védekezésünket, és első válogatottságán jól őrizte a kapunkat Szilágyi Réka. Holnap este a spanyolokkal játszunk, megpróbálunk javítani, már csak azért is, mert Barcelonában öt góllal kikaptunk tőlük.”

Eredmény – Világliga
Görögország – Magyarország 8-7

Ajánlott videó

Olvasói sztorik