Sport

Overdose 15 millióért fut Angliában

Két éve Overdose angliai bemutatkozása betegsége miatt elmaradt, a szombati futamon viszont ő az egyik esélyes.

A bukmékereknél elsőszámú favorit a hatéves Overdose, számára mégsem a győzelem a tét, hanem hogy képes lesz-e kimagasló formát mutatni és az élbolyban végezni az ezer méteres versenyen.

A magyar versenylóval még a lósport Mekkájában, Angliában kiemelten foglalkoznak, a rangos Racing Post tegnapi címlapjáról is Overdose néz a kamerába.

“Overdose dolga roppant nehéz lesz” – olvasható a ló hivatalos honlapján. “Hiába Group II-es a verseny besorolása, Group I-es mezőny jött össze, mivel az ascoti indulók közül sokan nézték ki ugyanezt a futamot felkészülés gyanánt. Overdose ilyen rangos társaságban csak az érvénytelenített párizsi versenyén futott”

Az oldal szerint Overdose 14 riválisa közül a címvédő hatéves Kingsgate Native és a nyolcéves Markab a futam legnagyobb esélyese. Borderlescott mindig az élboly körül végez, Sole Power és Tangerine Trees szereplése pedig szombati formájukon múlik. Kérdés, Overdose képes-e versenyben lenni velük. Ha igen, az azt jelentené, hogy idén Európa legnagyobb sprinterversenyeiben is eséllyel indulhatna.

Overdose első 12 versenyét megnyerte, majd súlyos, pályafutását veszélyeztető sérülést szenvedett 2009-ben. Miután felépült a savós patairha-gyulladásból, 2010 augusztusában – 14 veretlen futást követően – kikapott Baden-Badenben. Azóta április 17-én, a németországi Hoppegartenben versenyzett először, ahol ismét régi önmagát mutatta: meggyőző stílusban futva, új pályacsúccsal győzött.

A magyar csodaló következő versenye a tervek szerint a június 14-i Royal Ascot lesz, ha a főpróbának szánt – magyar idő szerint 16 órakor elrajtoló – szombati futamban jó formát mutat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik